Art

Заповядайте на моята първа, онлайн изложба!

В нея ще видите красотата на голотата, допълнена с величието на сребърния цвят. Аз съм Йордан Пачев, професионален фотограф, който иска да ти покаже една различна гледна точка.

Ето какво ще видите в моята изложба:
Искате ли да видите едно по-различно изкуство?
Изкуство, в което е показана красотата на женското тяло?
Изкуство, което изкарва на показ емоциите, които често се опитваме да скрием от околните?

Защо онлайн?
Правя я онлайн заради вируса. Иска ми се в този момент, в който всички са си вкъщи и не знаят какво ще им се случи утре, да видят нещо различно, нещо което да предизвика въображението. Музикантите изпълняват по нещо за хората на живо, а аз показвам снимки.

Защо голо женско тяло?
Защото мисля, че това е най-красивото нещо на света. Във всички снимки има по един модел, въпреки че може да изглежда че са повече.

Каква е идеята на тези снимки?
Идеята е освен красотата на женското тяло и да се покаже как по някога външно даваме вид на едни, а вътрешно изпитване други бурни емоции.

Как са създадени снимките?
Няма никакви софтуерни манипулации за разлика от снимките, които правя свързани с работата ми. Често хората масово искат да изглеждат по друг начин, да променят това, което са. Тук не е така. Обработката е сведена до съвсем стандартни операции като контраст, цветове, смесване на слоевете и лек ретуш на кожата.

Защо боядисани модели?
Винаги ми се е струвало интересно и ми беше любопитно какво ще се получи. Както и колко модели ще ни се вържат на дивотиите. Тук искам и да благодаря на моделите, които направиха всичко възможно. Изложбата е подготвяна доста дълго време. Първата сесия е правена 2016.