Здравейте, бъдещи модели!
Какво е добро портфолио, защо е толкова важно и кои грешки правят кандидат моделите при създаването му? Има стотици момичета и момчета, които искат да станат успешни модели, но за съжаление не всички от тях осъзнават, колко е важно да имат добро професионално портфолио. Можете да имате най-красивото лице, но това не означава, че сте добри в позирането, че умеете да сменяте стилове, че се чувствате уверени по време на снимките, че имате лично специално излъчване и разбира се, че сте добри на модния подиум. Малко вероятно е да впечатлите някой с вашите снимки от фейсбук или инстаграм профила Ви. Кастинг на място е един от добрите варианти, но един от най-големите проблеми е, че някои модели не изглеждат ярки в реалния живот и само по време на снимките фотографи и агенции могат да забележат, че моделът е бъдеща звезда и камерата я обича толкова много, че всяка снимка изглежда перфектна.

И така, перфектно портфолио се състои от:

  • – добър фотограф. Разбира се, всички разбираме, че качеството на снимките зависи от фотографа, така че, моля, момичета и момчета, не избирайте някой, който работи безплатно или евтино. Фотографът за вашето портфолио трябва да е наистина страхотен, това е вашето портфолио и единственият и най-добър шанс да се покажете и мисля, че е страхотна инвестиция във вашето бъдеще! Фотографът трябва да има опит в работата с модели, той трябва да ви усети и да намери най-добрите начини да ви представи.

  • – личен стил. Модели, не е нужно да копирате известни личности! Вашето портфолио трябва да показва само Вашите най-добри страни, Вашите умения, защото трябва да помните, че сте уникални и никой друг на този свят не прилича на вас и това е вашата цел!

  • – да съдържа няколко различни стила. Основната цел на портфолиото е да покажете способността си да позирате за различни стилове дрехи, различен вид реклама и да докажете, че можете лесно да се промените. Така че минимум от това, което трябва да имате в портфолиото си: красота (снимките близък план ще покажат кожата и формата на лицето ви, важно за марки, които произвеждат грим и всякакъв вид козметика), мода (ще покаже способността ви да позирате модни каталози и реклама), GLAMOUR (или холивудски стил ще покаже как изглеждате във вечерни рокли и дали сте подходящи за комерсиални снимки), SWIMSUIT (ще покаже формата на тялото ви и способността ви да работите за марка, която продава бельо и бански костюми)

  • полароидни или моментни снимки – видео на вашето ходене и ваше кратко интервю (име, възраст, височина, размери на тялото)

Какво не трябва да правите, ако искате добро портфолио:

1. Не се съгласявайте да снимате със случаен фотограф. Модели, не забравяйте, че това е вашата бъдеща кариера и проверете уебсайта на фотографа, преди да се съгласите да снимате. Защото е по-добре да имате няколко страхотни снимки в него, отколкото хиляди лоши.

2. Не вземайте само няколко тениски и един дънки за снимане. Постарайте се, това е Вашата бъдеща кариера, така че, моля, вземете колкото се може повече различни тоалети и тогава фотографът и стилистът ще изберат най-доброто.
3. Не копирайте топ модели! Не забравяйте, че не сте като тях и повярвайте ми, не Ви трябва! Бъдете себе си и покажете най-доброто, защото сте уникални.
Надявам се тази информация да Ви е била полезна!

Подходящо за:

  • *начинаещи модели
  • *професионални модели
  • *актьори
  • *инфлуенсъри
  • *за всеки който иска да придобие опит пред камера

“Stars are like diamonds. We fly across the sky for them. No one’s gonna change who we are” – Tears For Fears